15 октомври 2017 г.

Френски макарони с бял шоколад

 Това е един неустоимо вкусен десерт, който много обичам, но дълго отлагах да направя тези малки бижута. Все си мислих, че няма да ми се получат. Оказа се, че не е толкова сложно. Има своите тънкости, но със съвети много ми помогна Диана от И да похапнем..., а използваната рецепта  е на Ирина Купенска. Ето и как ги приготвих:
Продукти:
90 г белтъци, престояли 48 часа в хладилник
щипка сол
40 г кристална захар
200 г пудра захар
110 г бадемово брашно
лилава сладкарска боя

   за крема:
120 мл течна сладкарска сметана
100 г бял шоколад
лилава сладкарска боя
Приготвяне: 
Разбийте белтъците заедно с щипка сол, до получаване на пяна. След това прибавете кристалната захар и бъркайте с миксер до получаване на гъст и лъскав белтъчен крем. Пудрата захар и бадемовото брашно пресейте много добре. Аз ги пресях два пъти. и започнете да ги добавяте към белтъците. Бъркайте само с шпатула. Аз добавих пудра захар и бадемови брашно на три пъти и постепенно бърках с шпатула. Накрая оцветите с боята за да станат цветни черупките. Поставете сместа за макарони в пош и върху хартия за печене оформете кръглите черупки. Тавата с макарони тупнете два - три пъти в плота, за да излезнат мехурчета и да станат равни отгоре. Оставете макарони за 40 мин.,за да хванат коричка отгоре и след това изпечете в предварително загряла фурна на 150 градуса за 15-16 минути. Оставете ги напълно да се охладят преди да ги слепите с крема.
      За приготвянето на крема сложете сметаната в подходящ съд и я загрейте докато кипне. Към нея добавете белият шоколад и бъркайте докато се разстопи напълно. Оставете сместта да се охлади напълно и сложете от боята, за да оцветите. Не прекалявайте, защото крема трябва да е по - светъл от черупките. С миксер разбийте ганаша до получаване на гъст крем. Поставете го в пош и започнете да поставяте върху черупките, за да слепите. Готовите макарони съхранявайте в хладилник в добре затворен съд.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...